Köszöntő

Megjelent: 2017. november 08. szerda

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntjük a több mint 100 éves múltra visszatekintő iskolánk megújult honlapján.
Intézményünkben 17 osztály, 8 napközis és 4 tanulószobai csoport működik. 388 tanulónk családias légkörben tanulhat. Hagyományainkra építve végezzük színvonalas nevelő-oktató munkánkat.
Elsődleges célunk, hogy tanulóink legyenek egészségesek, jól neveltek, kiegyensúlyozottak. Tudásuk, műveltségük igazodjon egyéni adottságukhoz, s a kor követelményeihez.
Diákjaink első osztálytól kezdve tanulhatnak idegen nyelvet.  A két választható nyelv az angol és a német.
Elsőtől nyolcadikig kiemelt szerepet kap a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a testnevelés és az informatika tanítása. A számítástechnikát korszerű gépparkunkkal negyedik osztálytól órarend szerint csoportbontásban tanulják gyermekeink. Leendő elsőseinket magyarból - a helyesírás megalapozása érdekében - a hagyományos szótagolós módszerrel tanítjuk.
2011 októberétől Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működünk. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges tanulók felismerésére, fejlesztésére. A tanórán kívüli tehetséggondozás az iskolában a következő területeket öleli fel: anyanyelvi nevelés, drámapedagógia, matematikai-logikai, idegen nyelv, színjátszás és zene.
A sajátos nevelési igényű tanulók a tanórákon kívül egyéni és kiscsoportos fejlesztéseken vesznek részt. A foglalkozásokat képzett fejlesztő- és gyógypedagógusok végzik.
Továbbtanulási mutatóink nagyon jók, tanulóink többsége az általuk elsőként megjelölt középiskolába nyer felvételt. Visszajelzések alapján többségük a középiskolában is megtartja tanulmányi eredményét.
Az országos kompetenciamérésen diákjaink évek óta az országos és megyei átlag felett teljesítenek mind szövegértésből, mind matematikából.
Iskolánk bekapcsolódott a kosárlabda, futsal- és futballutánpótlás nevelésbe. Délutánonként kosárlabda, foci, futsal, kézilabda, atlétikaedzés, asztalitenisz, és jazz-balett várja tanulóinkat.
Büszkék vagyunk iskolánk tanulói által elért sok szép tanulmányi- és sporteredményre.
A szülőkkel az együttműködés sokrétű. Hagyományos közös programjaink az adventi vásár és a farsangi bál.
Fontos számunkra, hogy gyermek, szülő és pedagógus egyaránt jól érezze magát iskolánkban.

Horváth Jánosné
igazgató

Találatok: 3178