Táborok

Megjelent: 2016. április 06. szerda

Győri Gyermektábor - Győrújbarát


Iskolánk tanulói évről évre nem csak a pihenés miatt várják a nyári szünetet, többen közülük izgatottan készülnek a Győri Gyermektáborba.
Az elmúlt nyáron 83 alsó tagozatos és 45 felső tagozatos diák töltött el egy felejthetetlen hetet Győrújbaráton.
A gyerekek felügyeletéről és tartalmas időtöltéséről 9 pedagógus és 7 középiskolás önkéntes -volt gyárvárosis diák- gondoskodott.
Az alsósok a domboldali 8 személyes felújított faházakban tanítójukkal együtt kerültek elhelyezésre, míg a felsősök szállása a völgyben lévő 8 személyes új faházakban volt.
A gyerekek gazdag programkínálatból választhattak. Részt vehettek a tábor által szervezett eseményeken, illetve iskolánk pedagógusai is naponta más-más foglalkozáson várták az érdeklődőket.
A táborozók aszfaltrajzversenyen, táncversenyen, fociban, triatlonon, műveltségi vetélkedőn mérhették össze ügyességüket, tudásukat. Túrázhattak a tábor környékén és kézműveskedhettek is.
A meleg nyári napokon jólesett megmártózni a medencében.
Már hagyománnyá vált, hogy egyik este sötétedés után elemlámpával maci-keresésre indulnak a táborlakók.
A hét végén a legjobban teljesítő táborozók jutalomban részesültek.
Az utolsó estén tábortűz mellett idézhették fel a gyerekek a hét legemlékezetesebb pillanatait.

Angol-német tábor - Vinye


Évekkel ezelőtt a szülők részéről merült fel az igény egy idegen nyelvi tábor szervezésére. Iskolánk angol, illetve német szakos tanárai vállalták fel ezt a feladatot.
Táborunkat a Bakony hegységben, Vinye településen az E-ON üdülőben tartjuk.
Célunk a tanult anyag elmélyítése napi 4 órában, olyan feladattípusokkal, illetve nyelvi anyag gyakorlásával, amelyekre a tanórán nincs lehetőségünk. Célkitűzésünk még az anyanyelvi országok földrajza, szokásaik, hagyományaik, ünnepeik, illetve irodalmuk megismertetése a gyerekekkel.
Délutáni program keretében megismerkedhetnek a gyerekek a Bakony élővilágával, illetve színes, változatos szabadidős programokkal tesszük számukra feledhetetlenné a hetet. Ezek között szerepel váltóverseny, kézműves foglalkozás, ”Ki mit tud?”, illetve szellemi- és ügyességi verseny.  A tábor népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy idén már 20. alkalommal kerül megrendezésre.

Találatok: 2764